Om oss

 

Besiktning av fastighet

Detta är en verksamhet som funnits sedan 1998 där vi hjälper myndigheter, företag och privatpersoner med alla typer av ormrelaterade problem året om, stora som små. Främst så är det uppdrag gällande huggorm och snok, men även då och då så blir jag uppringd gällande förrymda eller upphittade exotiska/importerade ormar där man kanske måste artbestämma eller helt enkelt där en säker infångning ska göras.

Utför även sanering och rådgivning gällande sork och andra mindre gnagare som ofta kan vara bidragande faktor vid problem med huggorm.

I dagsläget är jag ensam på företaget och geografiskt så utgår jag från Stockholm men åker och hjälper kunder spridda över hela Sverige och Norge. På senare tid så har jag två stycken samarbetspartners i andra delar av landet som i mån av tid kan understödja vid extremt akuta ormjobb.

Har sedan barnsben varit intresserad av amfibier och reptiler och och ägnat mycket tid till att studera och förkovra mig inom området. Med årliga fältexkursioner som barn med den lokala herpetologföreningen så blev förståelsen djupare, och så även intresset. Gjorde en praoperiod hos Jonas Wahlström på Skansen under skoltiden samt på Bagarmossens djursjukhus där man i det sistanämnda tydligt såg de förödande konsekvenserna av huggormssbett som kan drabba våra husdjur samt vad som är viktigt att tänka på kring detta och inte minst åtgärder för att minimera riskerna för att det ska inträffa.

Har sedan i vuxen ålder varit yrkesverksam i ett flertal år som skadedjurstekniker, både åt större skadedjursföretag samt som egen företagare, då med fokus på fåglar och sanitära problem gällande fåglar, men även jobbat med andra vanligt förekommande skadedjur, såsom råttor och insekter.  

Utbildningsmässigt har jag bland annat gjort detta:

  • Utbildad Viltrehabiliterare. KFV Riks
  • Läst Viltbiologi med viltvård vid Umeå Universitet.
  • Animal Biology. Kurs
  • Herpetolgy och Zoologi vid CDU Australiensisk utbildning diploma.
  • Djurpsykologi. Kurs
  • SO1 Användning av bekämpningsmedel, Folkhälsomyndigheten

Har för övrigt lite annan utbildning som certifierad hundtränare samt en Civ. Ekonomexamen vid Lunds Universitet.

2013 förvärvade jag denna Huggormssaneringsverksamhet av den dåvarande ägaren och grundaren som sålde och överlät verksamheten pga pensionering...

Innehar ett verksamhetstillstånd från Länsstyrelsen.

 

Med vänliga hälsningar

Patrick Helander

Huggormssanering.se

Tel: 070 685 18 63